Vendégünk volt Borbás Marcsi


Óriási eseményt oszthatunk meg veletek, nálunk járt a Gasztroangyal.

Igazán nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy vendégül láthattuk Borbás Marcsiékat. Gyönyörű felvételeket készítettek, csak gratulálni tudunk. Amit a nagy lámpalázban nem tudtam elmondani, az, hogy a sajtok nyers tejből készülnek. Ez azt jelenti, hogy a tejben lévő vitaminok, ásványi anyagok és ízek változatlan formában kerülnek át a sajtokba. Nem pusztulnak el a hőkezelés hatására az aromák kialakulásáért felelős organikus tejsavbaktériumok (-egyébként ennek a témának külön, kiemelt helye lesz hamarosan az oldalon). Ezt érezte Marcsi, amikor megkóstolta az érlelt lágysajtot, és elérzékenyült. Az a sajt még legelős tejből készült, ráadásul nagyon különleges, októberi-tavaszi legelőről. Ez ellentmondásnak tűnik, de a 2017-es aszályos nyár után az őszi meleg, esős időjárás hatására a tavaszihoz hasonló vegetáció indult meg a legelőkön, virágba borult a rét.

Még egyszer köszönjük, hogy megtiszteltek minket a látogatásukkal.